9 november 2023

FMS

Nieuws

Vacature SKMS Programmacommissie

SKMS programmacommissie kwaliteitsprojecten zoekt nieuwe commissieleden

Wegens het vertrek van een aantal leden vanaf begin 2024 is de SKMS programmacommissie kwaliteitsprojecten opzoek naar nieuwe commissieleden.

Commissie in het kort
De kwaliteitsgelden van de SKMS worden ingezet voor projecten op het gebied van het verbeteren van de kwaliteit van zorg. De projecten worden ingediend door de wetenschappelijke verenigingen en worden getoetst aan de hand van de Kaderbrief SKMS 2 en de beleidskaders opgesteld door de Federatie. De SKMS programmacommissie is verantwoordelijk voor het beoordelen van de projecten: de aanvragen, amendementen en eindverantwoordingen.

De commissie bestaat momenteel uit 10 leden van verschillende disciplines. Dit betreft de volgende disciplines: heelkunde (waarvan 1 persoon tot eind 2023), pathologie (tot eind 2023), psychiatrie, nucleaire geneeskunde (tot eind 2023), klinische geriatrie, longziekten, radiologie, KNO. Daarnaast heeft er ook een vertegenwoordiger vanuit de Patiëntenfederatie Nederland zitting in de commissie.

In de commissie is er ook een verdeling in expertise binnen de verschillende kwaliteitsinstrumenten, zoals: samen beslissen/keuzehulpen, kwaliteitsvisitaties, registraties, maar ook op het gebied van inhoudelijke kaders zoals zorgevaluatie en e-health.

Wat zoeken we?

 • Een medisch specialist (lid van een wetenschappelijke vereniging van de Federatie) met
  affiniteit met en/of ervaring in het kwaliteitsbeleid.
 • Iemand die affiniteit heeft met de doelstellingen van de Federatie en de wetenschappelijke
  verenigingen.
 • Iemand die over andere specialismen heen kan kijken.
 • In aanvulling op de huidige commissie zijn we op zoek naar personen met het
  expertisegebied richtlijnen en/of registraties.
 • Voor een gebalanceerde samenstelling van de commissie zoeken we aanvullende
  specialismen op de huidige samenstelling.

Tijdsbelasting
Er zijn 4 momenten per jaar waarop nieuwe projecten kunnen worden ingediend bij de SKMS. Na ieder indieningsmoment vinden er (afhankelijk van het aantal aanvragen) 1 of 2 vergaderingen plaats van 2 tot 3 uur. Dit zijn over het algemeen digitale vergaderingen waarin alle beoordelingen worden besproken. Voorafgaand aan deze vergadering wordt u gevraagd om een schriftelijke beoordeling uit te voeren. Dit bedraagt zo’n half uur per project. Voor zowel de voorbereiding als de vergaderingen zijn vacatiegelden beschikbaar.

De zittingsperiode is in principe drie jaar en kan verlengd worden met nogmaals drie jaar.

Interesse?
We vernemen graag als er enthousiaste medisch specialisten zijn die zich willen inzetten voor de SKMS. Bij belangstelling kan een bericht gestuurd worden naar skms@demedischspecialist.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de betrokken adviseur July van Domburg (0682743613 / j.vandomburg@demedischspecialist.nl).

Bekijk ook

Nieuwsbericht - fallback

Farmacotherapie nieuws

Banner Najaarscongres 2024 met logo (1)

Save the date: Najaarscongres