9 juli 2020

Nieuws - Congres

Congres

NVIC Najaarscongres 2020: de inschrijving is geopend!

NVIC Najaarscongres 2020: de inschrijving is geopend!

Donderdag 17 september 2020 is het zover: het NVIC Najaarscongres 2020. 

Namens de congrescommissie nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan het eerste hybride NVIC congres. Hybride omdat u het congres zowel fysiek in Eindhoven als online kan bezoeken.

De laatste jaren ligt het zwaartepunt van de najaarscongressen op praktische nascholing rondom intensive care geneeskunde. Dit jaar was onze planning al om te focussen op infectieziekten. Uw en onze realiteit heeft geleid tot ons thema: ‘Niet alles is COVID! (Maar wel veel)’

COVID-19 is een niet te ontkennen speler in onze huidige IC praktijk, maar hoe ontstaat dit ziektebeeld? En wat zijn zinvolle aangrijpingspunten voor therapie? Hoe en wanneer moeten we welke respiratoire therapie gebruiken? Maar ook: Hoe hebben we het in Nederland gedaan en wat hebben we hiervan geleerd? Benieuwd naar de mening van prominente spelers uit de politiek, de taskforce, virologie en LNAZ: schrijf u zeker in!

Maar niet alles is COVID onder de IC zon. Recente inzichten in virale reactivatie en microbiële sneldiagnostiek zijn relevant voor ons, maar wat moeten we er mee doen op IC? Elke ziekenhuis heeft zijn exotische infecties, maar weet u welke we kunnen tegenkomen: Lassa en verder?

Concluderend, nog genoeg vragen op zoek naar een antwoord. 

Nieuwsgierig naar het programma? Kijk snel! Het is helemaal rond, op de definitieve bevestiging van de voorzitter van het tafelgesprek ‘COVID21, wat doen we anders?’ na.

Vertel uw roostermaker dat u op 17 september 2020 het NVIC Najaarscongres live of online volgt en activeer ook uw collega’s en fellows. 

Voor meer informatie en inschrijven ga naar www.nvicnajaarscongres.nl. Heel graag tot ziens op het NVIC Najaarscongres 2020!

Toelichting hybride congres
Het NVIC Najaarscongres wordt gehouden in het Evoluon in Eindhoven. Op deze locatie kunnen in verband met de overheidsmaatregelen slechts 91 deelnemers fysiek aanwezig zijn. Om alle geïnteresseerden in de gelegenheid te stellen deel te nemen, wordt het congres live gestreamd. Dit wil zeggen dat online deelnemers rechtstreeks meekijken. Vooralsnog is terugkijken niet mogelijk.

NVIC leden krijgen voorrang bij inschrijving voor fysieke deelname. Let op! Dit jaar geldt echt VOL=VOL. Recht op deelname geschiedt op basis van volgorde van inschrijving.

Bekijk ook

Voeding

Richtlijn Voeding op de IC gepubliceerd

ARDS

Richtlijn ARDS gepubliceerd