Intensivisten

Vacaturenummer: 
190719
Functieomschrijving: 

De Intensive Care Volwassenen (ICV) van het UMCG telt 35-40 bedden in een flexibel model, waar een bezettingspercentage van 85% de leidraad is om in optimale beschikbaarheid te voorzien. Het is een expertisecentrum op het gebied van ernstig zieke patiënten met multi-orgaanfalen en op het gebied van complexe pre- en postoperatieve behandelingen, traumachirurgie en transplantaties.
Daarnaast fungeert de ICV als verwijscentrum van de noordoostelijke regio en daarbuiten voor IC-patiënten met multi-orgaanfalen, beademingsproblematiek, ernstige infectie/immuunziekten en indicatie voor ECMO of assist devices.
De ICV initieert en is betrokken bij translationeel onderzoek op het gebied van multi-orgaanfalen, infectie en infectiepreventie, en geneesmiddelenonderzoek op deze gebieden. We doen dit samen met andere klinische en pre-klinische afdelingen binnen en buiten het UMCG in een aantal onderzoeksprogramma's.

De ICV heeft een erkende opleiding tot intensivist. Per jaar worden meer dan 3.000 patiënten behandeld. De medische staf van de ICV telt momenteel ruim 22 fte intensivisten (die ook de MICU-transporten verzorgen), 7 fellows, 10-12 AIO's en daarnaast ongeveer 10-12 ANIO's. Momenteel is de ICV nog verdeeld over meerdere locaties, maar binnen enkele jaren gaan we naar een nieuwe IC op één locatie.

De ICV is een afdeling met een open communicatie waarbij intensief gebruik gemaakt wordt van elkaars expertise en samenwerken als team voorop staat.

Functieomschrijving
Wij zoeken excellente intensivisten die als teamspelers samen met ons buitengewoon goede zorg willen leveren en willen bijdragen aan onderzoek en onderwijs.
Alle intensivisten dragen bij aan het opleiden van fellows, arts-assistenten, coassistenten en verpleegkundigen. U wordt in de gelegenheid gesteld om een rol in de opleiding te vervullen en/of om als een deel van de aanstelling onderzoek te (blijven) doen en te participeren in bestaande onderzoekslijnen.

Ingang vacature: 
maandag 25 november 2019
Uiterlijk reageren op vacature: 
zondag 15 december 2019
IC/Ziekenhuis: 
UMC Groningen
Functie: 
intensivist