Intensivist

Functieomschrijving: 

Wij zijn op zoek naar: Een Intensivist (0.4 FTE)

Onze Intensive Care:
Binnen de Acute Zorg Afdeling in het Langeland Ziekenhuis werken de Intensive Care (level1), Spoedeisende Hulp, Afdeling Acute Opname en Coronary Care samen om de acute zorgvragen van de inwoners van de regio Zoetermeer optimaal te behandelen. Er heerst een prettige werksfeer waar patiëntvriendelijkheid en collegialiteit voorop staan. Alle voordelen van een relatief kleine organisatie op patiëntenzorg en werkklimaat zijn hier evident. De positieve feedback van patiënten en hun naasten bevestigt deze doelstelling.

De afdeling Intensive Care is fysiek gecombineerd met de Coronary Care Unit en bestaat uit totaal acht bedden waarvan allen met beademingsmogelijkheden (inclusief Optiflow). Er is veel aandacht voor uitbreiding van mogelijkheden en CvvH wordt op korte termijn geïmplementeerd. De Coronary Care valt buiten de verantwoordelijkheid van de intensivisten, maar er is laagdrempelig overleg.

De vakgroep Intensivisten bestaat uit 4.4 fte waarin 5 Intensivisten met verschillende basisspecialismen werkzaam zijn (Interne Geneeskunde, Longgeneeskunde en Anesthesiologie). De Intensivist is 7 x 24 uur aanwezig in het ziekenhuis. Dit wordt in een full time dienstverband gerealiseerd met twee keer per week een dienst van 25 uur met dienstoverdracht tijdens het multidisciplinair overleg van 12.00 - 13.00 uur. Gedurende het infectieseizoen is er binnen kantoortijd een arts-assistent aanwezig.
De Intensivist vormt samen met de IC verpleegkundige het Spoed Interventie Team en is onder andere actief betrokken bij de opvang van vitaal bedreigde patiënten op de Spoedeisende Hulp. De vakgroep Intensive Care heeft indien nodig overleg met de Intensivisten uit het HAGA ziekenhuis. Daarnaast spelen de Intensivisten een belangrijke rol bij de scholingsmomenten m.b.t. de acute zorg binnen het ziekenhuis (IC verpleegkundigen, SIT training, reanimatie training, onderwijs voor SEH artsen),

Wij vragen:
Een Intensivist met een ondernemende geest die zelfstandig en flexibel is. Naast het leveren van uitstekende patiëntenzorg gaat u ons helpen de afdeling verder op te bouwen tot de essentiële bouwsteen die de Intensive Care voor ons ziekenhuis is. U beschikt over goede communicatieve vaardigheden, kunt goed werken in teamverband, maar bezit tevens aantoonbare zelfstandigheid.

Wij bieden:
Onze Intensive Care biedt een interessante en veelzijdige functie op een dynamische afdeling waarbij u samen met een enthousiast team de kwaliteit van zorg op een hoger peil kunt brengen. Dit doet u in een ziekenhuis met een prettige, vriendelijke werksfeer, waar veel waarde wordt gehecht aan goed intercollegiaal contact en waarin patiëntgerichtheid hoog in het vaandel staat. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de AMS, CAO-Ziekenhuizen. De arbeidsovereenkomst wordt afgesloten voor één jaar.

Aanvullende informatie:
Wij zijn graag bereid verdere inlichting rondom deze functie te geven. Hiervoor kunt u contact opnemen met de mevr. dr. M. Vrolijk, Intensivist, e-mail m.vrolijk-demos@llz.nl of mevr. C. Visser, Lijnmanager Acute Zorg, telefoonnummer 079-3462475.
Uw schriftelijke sollicitatie met curriculum vitae kunt u voor 4 april 2021 richten aan het LangeLand Ziekenhuis, afdeling P&O, Toneellaan 1, 2725 NA Zoetermeer of per e-mail PenO@llz.nl.

Kernwaarden:
Binnen onze organisatie vormen de vijf kernwaarden van de Visie op zorg: ‘Betrokken, Betrouwbaar, Gastvrij, Respectvol en Deskundig’ de basis van ons dagelijkse gedrag en handelen.
Een Verklaring Omtrent Gedrag maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Ingang vacature: 
woensdag 24 maart 2021
Uiterlijk reageren op vacature: 
zondag 4 april 2021
IC/Ziekenhuis: 
Het LangeLand Ziekenhuis
Functie: 
intensivist