NVIC - OPLEIDING- (Her)registratie

(Her)registratie

Intensive care geneeskunde is in Nederland een aandachtsgebied (aantekening) op een erkend medisch specialisme (anesthesiologie, cardiologie, heelkunde, interne geneeskunde, longziekten, neurochirurgie en neurologie). Iedere 5 jaar dient herregistratie in het aandachtsgebied intensive care plaats te vinden. Registratie en herregistratie vallen onder de verantwoordelijkheid van het basisspecialisme.

Voor vragen over uw (her) registratie kunt u contact opnemen met het secretariaat van uw basisspecialisme, of met het GIC secretariaat.

GIC staat voor Gemeenschappelijke Intensivisten Commissie. Deze werd in 1993 opgericht toen de intensive care geneeskunde in Nederland zich ontwikkelde tot een subspecialisatie.

In de GIC zitten alle opleiders intensive care geneeskunde en afgevaardigden van de betrokken verenigingen. In de GIC zitten ook enkele vertegenwoordigers namens de NVIC.

De GIC adviseert de basisspecialismen ten aanzien van opleiding en (her)registratie in het aandachtsgebied IC-geneeskunde. Ook visiteert de GIC de opleidingsbevoegdheid van het aandachtsgebied intensive care geneeskunde. Over de uitkomst van de opleidingsvisitatie wordt verslag uitgebracht aan de diverse concilia.

Contactgegevens GIC-secretariaat
Dorenda van Waterschoot
gic@internisten.nl
030 - 899 06 66

Niks missen?

Word lid!