Bericht van de voorzitter (8)

zaterdag 28 maart 2020

Bericht van de voorzitter (8)

Beste collega’s,

De afdelingen raken vol! Dat zien en voelen we allemaal. Zorg alsjeblieft dat je maximaal bent opgeschaald!! En help elkaar! Als het mogelijk is, neem patiënten over.

Vanaf vandaag houden wij het aantal COVID patiënten op de IC’s alleen nog bij via de registratie van Stichting NICE en niet meer via de regio-coördinatoren. Wij hopen hiermee een stukje registratielast te kunnen verminderen. Ik verzoek jullie wel dringend om de registratie zo goed mogelijk bij te houden, zodat we de correcte cijfers tot onze beschikking hebben en houden. Graag dus NICE en zorg-capaciteit.nl drie keer per dag bijwerken.

In het bericht dat we eerder stuurden aangaande de benodigde capaciteit voor de acute en urgente CTC ingrepen, schreven we dat we schatten dat er per centrum per dag 2-3 bedden nodig zijn. Verschillen in de centra en verschillen in omvang van het adherentiegebied maken dat deze aantallen per centrum kunnen verschillen, dus ook meer of minder kunnen zijn. Het is aan ieder centrum zelf te bepalen hoe de bedden zo optimaal mogelijk in te vullen teneinde de continuïteit van zorg te continueren. 

Sterkte de komende dagen.

Met vriendelijke groet,
Diederik Gommers