13 november 2021

Nieuws - COVID-19

COVID-19

Alert LCG: Behandeladvies voor patiënten met IL6-remmers aangepast

Alert LCG: Behandeladvies voor patiënten met IL6-remmers aangepast

Behandeladvies voor patiënten met IL6-remmers aangepast

Op 9 november informeerde minister de Jonge de Tweede Kamer over de verminderde beschikbaarheid van IL6-remmers in Nederland (tocilizumab en sarilumab). Op dat moment was de voorraad in Nederland zodanig dat er sprake was van fase één van het behandeladvies, opgesteld door het Landelijk Coördinatiecentrum Geneesmiddelen (LCG).* 

Door het oplopende aantal ziekenhuisopnames van patiënten met COVID-19 en de achterblijvende leveringen van IL6-remmers, heeft het LCG vandaag een nieuwe alert verstuurd waarin de volgende fase van het behandeladvies is aangekondigd. Dat betekent dat in verband met de schaarse beschikbaarheid van IL6-remmers de behandeling van COVID-19 patiënten wordt aangepast. Deze patiënten gaan over op tocilizumab waarbij de dosis wordt verlaagd van 600 naar 400mg intraveneus. 

Lees hier het behandeladvies
Lees hier de alert van het LCG

* Het advies is opgesteld door het LCG, na raadpleging van de commissie Acute Tekorten Geneesmiddelen, aangevuld met vertegenwoordiging vanuit de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie, de SWAB en het Expertiseteam behandeling COVID-19 van de Federatie Medisch Specialisten. 

Bekijk ook

3020d09_w818_logodidw

Dutch ICU Data Warehouse

Feestdagen 2022

Fijne feestdagen!