Aandachtsjaar acute cardiologie

Functieomschrijving: 

Vacature aandachtsjaar acute cardiologie

Vacature omschrijving
Tijdens het aandachtsjaar acute cardiologie krijg je de kans kennis te vergaren en vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van acute en spoedeisende cardiologische zorg in een academisch centrum. Je doet dienst of geeft supervisie op de eerste hart hulp (EHH), centrum eerste hulp (CEH) en cardiac care unit (CCU), neemt actief deel aan het reanimatieteam en je doet consulten op de intensive care unit en thoraxchirurgie. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om kennis op te doen en vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van echocardiografie, waarbij je dit leert toepassen in acute situaties en bij patiënten die hoogcomplexe zorg vereisen (zoals patiënten met mechanische ondersteuning) om snel aanvullende informatie te verzamelen met als doel tot een diagnose en behandelplan te kunnen komen. Je neemt actief deel aan het onderwijsprogramma en de inter- en multidisciplinaire besprekingen. Indien wenselijk wordt het leveren van wetenschappelijke bijdragen gestimuleerd.

Afdeling
Het Hart Long Centrum Leden bestaat uit de afdelingen Cardiologie, Thoraxchirurgie en Longziekten.
Ons doel is het bieden van topklinische, topreferente, vernieuwende en innovatieve zorg aan patiënten met aangeboren en verworven cardiovasculaire ziekten en diverse goedaardige en kwaadaardige longaandoeningen. In samenwerking met andere afdelingen zijn wij een van de toonaangevende centra op het gebied van diagnostiek en behandeling van cardiovasculaire- en longaandoeningen.
De afdeling cardiologie beschikt over een verpleegafdeling en cardiac care unit (CCU) waar hoogcomplexe zorg wordt geleverd op het gebied van onder andere vergevorderd harfalen (al dan niet met mechanische ondersteuning, waaronder een ventricular assist device (VAD)) en therapieresistente ventriculaire tachycardiën . Spoedeisende zorg wordt geleverd op de eerste hart hulp (EHH) en centrum eerste hulp (CEH). Interventionele procedures zoals spoed coronaire interventies/ ablaties en plaatsing van mechanische ondersteuning (zoals IABP, Impella, ECMO in het kader van het ECPR protocol) vinden plaats op de hartcatheterisatiekamers. We werken nauw samen met de intensive care, die beschikt over een ECMO Center of Excellence Gold level. Daarnaast beschikken wij over een geavanceerde imaging afdeling waar dagelijks o.a. vele transthoracale en transoesofageale echocardiogrammen worden verricht.


Profiel
Je bent arts in opleiding tot specialist (AIOS) interne geneeskunde, longgeneeskunde of anesthesiologie, fellow intensive care of je bent recent geregistreerd als cardioloog of internist met aandachtsgebied acute interne geneeskunde. Je hebt specifiek interesse in het aandachtsgebied acute cardiologie en bent gedurende een jaar fulltime beschikbaar.

Sollicitatieprocedure
Voor meer informatie over de vacature of specifieke vragen over de inhoud van het aandachtsjaar kun je je wenden tot Ibtihal Al Amri (AIOS cardiologie) via ialamri@lumc.nl of telefoonnummer 071-5262020. Bij interesse kun je je schriftelijke reactie wenden tot prof. dr. M.J. Schalij (afdelingshoofd en opleider cardiologie). Graag ontvangen wij je motivatiebrief en curriculum vitae voor 30-06-2019.

Ingang vacature: 
zondag 19 mei 2019
Aanstelling: 
Tijdelijk
Uiterlijk reageren op vacature: 
zondag 30 juni 2019
Inlichtingen bij: 
Mw. I. Al Amri; AIOS cardiologie via ialamri@lumc.nl of 071-5262020
Indienen sollicitatiebrief en cv via: 
E-mail gericht aan prof. dr. M.J. Schalij; cardioloog
E-mail: 
m.j.schalij@lumc.nl
IC/Ziekenhuis: 
LUMC, Leiden
Functie: 
Intensivist – deelspecialisme niet gespecificeerd
Duur aanstelling: 
12 maanden
Telefoonnummer: 
071-5262020